top of page

CULINAIR GENOT AAN BOORD VAN SILVER RAY

Bij Arrow Cruises hechten we veel waarde aan persoonlijke en nauwkeurige adviezen. Daarom is het voor ons essentieel om zelf cruises op nieuwe schepen te ervaren. En laten we eerlijk zijn, dit is een taak die we helemaal niet erg vinden!


Deze keer hadden Guido en Gert het voorrecht om aan boord te stappen van de nieuwste aanwinst van Silversea, de Silver Ray, voor een onvergetelijke korte cruise van Dubrovnik naar Corfu. In deze blog vertellen ze u meer over hun culinaire rondreis aan boord.


Silver Ray in een notendop


·      All-Inclusive concept met een excursie per haven inbegrepen

·      Maximaal 728 gasten

·      11 dekken, waarvan 9 voor passagiers

·      Allemaal suites met veranda (sommige alleen met inloopdouche)

·      7 restaurants


De restaurants aan boord van Silver Ray


Silver Ray heeft een uitgebreid scala aan restaurants die elk hun eigen karakter en sfeer weergeven. Wij hebben er natuurlijk een paar getest en waren echt zeer te spreken over de kwaliteit en presentatie van de gerechten. Ook de service is (op het hele schip) op een fijn, persoonlijk level en de crew doet er alles aan om u te plezieren. Waar op de andere Silversea schepen de restaurants vaak allemaal bij elkaar gelegen zijn op het achterdek is dit op de Silver Ray (en Nova) niet het geval.


Atlantide


Ik begin mijn tour op dek 3 bij Atlantide, het hoofdrestaurant van de Silver Ray. Hier kunt u zonder reservering binnenlopen, wat het perfect maakt voor spontane ontbijtjes en lunches. Tijdens deze maaltijden is het vaak heerlijk rustig. Maar ’s avonds verandert Atlantide in een sfeervol en stijlvol restaurant, prachtig verlicht en met prachtig nieuw servies versierd met vrolijke bloemetjes. De bediening is uitstekend; ze serveren standaard een witte en rode wijn, maar passen de keuze graag aan uw voorkeur aan. Wij hebben hier genoten van een heerlijk diner, met prachtig opgemaakte borden en topservice.


S.A.L.T. Kitchen



S.A.L.T. Kitchen, gelegen op dek 3, is een kleinere, maar gezellige eetgelegenheid waar u zonder reservering terecht kunt. Open alleen voor diner, biedt dit restaurant een menu dat zich aanpast aan de regio's waar je vaart. S.A.L.T., wat staat voor Sea And Land Taste, presenteert gerechten die zowel de lokale smaken van elke haven als regionale specialiteiten weerspiegelen. De ervaring gaat verder dan alleen culinaire verwennerij; het draait ook om het delen van verhalen achter de ingrediënten en gerechten. Onze ervaring was rijk aan smaak, met een mediterraan tintje, van voorgerecht tot dessert.


S.A.L.T. Lab


S.A.L.T. Lab is bedoeld als een soort kijkje in de keuken voor kookliefhebbers die in een kleine groep, samen met een chef-kok aan de slag gaan om te koken, te leren en te genieten. Dit is uiteraard op reservering.


La Dame


Op dek 4 van de Silver Ray vind u La Dame, een uitmuntend specialiteitenrestaurant dat zijn naam dankt aan "La Dame de Paris" (de Eiffeltoren). Hier worden de rijke Franse gastronomische tradities gevierd met gerechten die typisch Parijs zijn: elegant, verfijnd en een perfecte mix van traditie en moderniteit. De sfeer is chic en eigentijds, compleet met kraakhelder wit tafellinnen en onberispelijke service inclusief witte handschoenen, zoals u mag verwachten van Silversea.

Reserveren is vereist voor dit restaurant dat tegen bijbetaling wine pairings aanbiedt, wat zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring op zee.


Kaiseki



De naam zegt het al: dit is een Aziatisch georiënteerd restaurant dat er prachtig uitziet. De kunst van Kaiseki ligt dan ook in de prachtige presentatie. De menu's zijn geïnspireerd op de vijf elementen van de Japanse keuken en respecteren het evenwicht van yin en yang.


Teppanyaki is alleen beschikbaar tijdens het diner, terwijl de dagmenu's een gevarieerd en uitgebalanceerd aanbod van sushi, sashimi en andere Aziatisch geïnspireerde gerechten bieden.


Voor de lunch met heerlijke sushi en sashimi kunt u zo binnenlopen, maar voor het diner is reserveren vereist en dit is tegen bijbetaling, wat absoluut de moeite waard is!


La Terrazza


De Silver Ray biedt ook een restaurant dat gewijd is aan de beste Italiaanse keuken. Voor het diner wordt hier à la carte geserveerd in La Terrazza, met ook een prachtige plek om buiten te zitten op het fraai vormgegeven achterdek met zijn asymmetrische ontwerp en charmante privé zitjes.


La Terrazza fungeert tevens als buffetrestaurant voor ontbijt en lunch, met ruim opgezette buffetten die veel keuzemogelijkheden bieden, inclusief gezonde opties. Reserveren is niet nodig voor La Terrazza.


Silver Note



Op dek vijf bevindt zich het intieme en sfeervolle restaurant Silver Note. Bij binnenkomst voelt het meteen aan als een exclusieve nachtclub. De luxe, intieme setting straalt een levendige joie de vivre uit, perfect voor een diner met live muziek waar je zelfs een dansje kunt wagen.


Het menu bestaat uit kleine tapas-stijl gerechten uit de internationale keuken, begeleid door zachte jazz- en bluesmuziek. Dit alles maakt Silver Note de ideale bestemming voor een verfijnde avond uit, met de deuren die pas vanaf 21.00 uur openen voor een late avondmenu.


Reserveren voor het diner is noodzakelijk om deze unieke ervaring te beleven.


The Marquee



Op het tiende dek, tevens het zwembaddek, wacht een aangename verrassing op u. Dankzij het nieuwe asymmetrische ontwerp van de Silver Ray is hier het prachtige al fresco restaurant The Marquee ontstaan. Dit unieke restaurant omvat zowel The Grill als Spaccanapoli, twee van Silversea's beroemde locaties die bekend staan om hun 'hot rocks' culinaire ervaring en de beste pizza's op zee.


Het ontbijt bij The Marquee biedt een scala aan gezonde opties, geserveerd op prachtig gedecoreerde borden en schaaltjes. Voor de lunch kunt u hier genieten van de beste pizza's op zee in de open lucht, een perfecte combinatie van heerlijke gerechten en een ontspannen sfeer.


's Avonds onder de sterrenhemel dineert u à la carte en kun je deelnemen aan het bijzondere concept van The Grill. Hierbij bereid u uw eigen biefstuk of lamsboutje op een gloeiend hete steen. De kwaliteit van het vlees is uitzonderlijk goed, wat onze avond onder de sterren en de zachte avondbries extra bijzonder maakte.


Hoewel reserveren voor The Grill 's avonds verstandig is, is er meestal wel plek beschikbaar voor deze unieke culinaire ervaring.


De Bars op Silver Ray


Op de Silver Ray zijn tal van locaties om te genieten van een drankje, het uitzicht en elkaars gezelschap. Voor gezellige bars en ontspannende plekken om te relaxen en te genieten van een drankje, begint u bovenaan op dek 10.


The Dusk Bar


Op het bovenste achterdek bevindt zich deze gezellige bar, waar u tijdens het vertrek de beste plek hebt. Er zijn tal van moderne lounge sets waarin u heerlijk kunt ontspannen met een cocktail. Op sommige plekken is roken toegestaan. De drankjes worden geserveerd met kleine hapjes, waardoor dit een ideale plek is voor een pre-dinner cocktail.


The Poolbar


Ook op het zwembaddek bevindt zich The Poolbar. Het asymmetrische ontwerp van het schil, met het zwembad aan de zijkant, creëert een prachtige ruimte voor een grote rechthoekige bar midden op het schip, omringd door gezellige zitjes. 's Avonds wordt deze poolbar soms omgetoverd tot een podium met live muziek of een DJ, waardoor het een fantastische plek is om onder de sterren te dansen.


Arts Café


Hier kunt u genieten van heerlijke koffie of drankjes met steeds wisselende hapjes. Dit dek herbergt tevens de receptie, de future-cruise sales en de excursiebalie. Er zijn hier fijne zithoeken met veel ruimte, perfect om de hele dag door te brengen. Ook kunt u hier een kaartspel spelen of even ontspannen. Kortom, het is het bruisende middelpunt van het schip.


S.A.L.T. Bar


Onze favoriete plek vóór het diner! Ook hier is een menu met afwisselende drankjes en wijnen uit de regio waar het schip vaart. Van een heerlijke cocktail met gin, olijfolie en rozemarijn tot Griekse wijn. Het is een gezellige bar met uitstekende service en prachtige decoraties, tot in de kleinste details. We zijn erg benieuwd wat op het menu staat wanneer we langs Nederland en België varen!


The Shelter


The Shelter, gelegen onderin het atrium, is een intieme plek waar 's avonds de champagnebar opent. Het is een heerlijke bestemming voor liefhebbers van champagne, maar ook voor gasten die andere drankjes prefereren.


Connaisseurs Corner


Dit is een gezellige rokerslounge waar sigarenliefhebbers enkele van 's werelds beste Havanas, Cohibas, Partagas, Montecristos, Ramon Allones en Bolivars kunnen kopen en proeven. De Connoisseur's Corner omvat alle aspecten van de sigaarcultuur, zowel binnen als op het elegante terras, en is dé plek waar liefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en hun iconische passie kunnen delen. Met ruime chesterfields is het een knusse plek.


U ziet: Guido en Gert hebben culinair genoten. Loopt het water u ondertussen ook uit de mond? Wil u zelf de luxe van Silver Ray ervaren? Neem dan contact op met onze Personal Cruise Creators. Wij werken graag voor u uw droomcruise met Silver Ray uit.






Comments


bottom of page